Sunday 9 June 2013

My Secret Recipe - Kek Batik

Alhamdullilah.....hari ini aku kongsikan satu lagi kek yang boleh ditempah dan dinikmati oleh semua.  Salah satu kek dari air tangan aku sendiri KEK BATIK...walaupun pelbagai versi ada diluar sana tetapi kek batikku sangat istimewa kerana ianya adalah ciptaan aku sendiri.  Rasa Coklat bercampur dengan biskut dengan topping ganache memang superblah. Untuk dapatkan resepi....TUNGGUUUUU...Insyallah satu hari nanti akan aku kongsikan bersama.  Tempahan sudah boleh dibuat sekarang dan didatangkan dengan 2 size iaitu 1kg dan 2kg...nak rasa tak payah tunggu hari raya, boleh buat minum petang, majlis harijadi atau apa-pa majlis yang diinginkan....kan..kan...kan...sekarang pun BOLEHHHH..Jom pakat ramai-ramai order. Nak tau harga klik -- >HARGA

Sebelum nak stop entry dan nak zzzzzz marilah kita tengok apa petua untuk dikongsi disini.

PETUA UNTUK HARI INI

Untuk mendapatkan kek yang cantik dan gebu, selepas adunan dituang ke dalam loyang....hendaklah kita hentak-hentakkan loyang sebanyak 3 kali.  Tujuannya untuk membuang sisa-sisa angin/bubble yang ada dalam adunan kek tadi..Insyallah kek yang siap akan jadi gebu sekali (tapi ingat kalau dihentak sekalipun tapi suhu oven terlalu tinggi pun takan menjadi...ingat tu...)

SELAMAT MENCUBA!!!       - Lebih banyak petua di Petua -


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright© All Rights Reserved norlizasarno70.blogspot.com